marți, decembrie 10, 2024

Alegeri parlamentare 2024. Amenzi pentru continuarea propagandei electorale

Citeste si...

Alegeri parlamentare 2024. Campania electorală pentru alegerile parlamentare s-a încheiat sâmbătă dimineața, la ora 7:00. Cei care continuă activitățile de promovare electorală se expun la amenzi semnificative, conform Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Alegeri parlamentare 2024. Amenzi uriașe pentru continuarea propagandei electorale 

Ministerul de Interne informează, sâmbătă, că în timpul campaniei electorale au fost raportate 124 de posibile incidente, care sunt în prezent în curs de verificare. Campania s-a încheiat la ora 7:00, iar orice continuare a acesteia va fi sancționată. În ziua de sâmbătă, forțele MAI asigură securitatea transportului buletinelor de vot și a tuturor materialelor necesare către secțiile de votare.

„Campania electorală pentru alegerile parlamentare, începută la data de 1 noiembrie, s-a încheiat oficial astăzi la ora 7.00, deci continuarea propagandei electorale, inclusiv pe reţelele de socializare, poate fi sancţionată cu amendă cuprinsă între 4.500 şi 10.000 de lei”, a transmis purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Prin continuarea propagandei electorale se înţelege:

Biroul Electoral Central explică ce înseamnă continuarea propagandei electorale se înţelege:

afişarea, lansarea sau distribuirea de materiale electorale de orice tip care se referă la alegerile parlamentare,
difuzarea de mesaje electorale care se referă la alegerile parlamentare în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice sau private ori prin intermediul unor vehicule special amenajate,
sfătuirea alegătorilor să voteze sau să nu voteze anumiţi candidaţi.

MAI a mai transmis că păstrarea conținutului electoral legat de alegerile parlamentare, publicat pe parcursul campaniei electorale pe site-uri și platforme de socializare, care nu beneficiază de o promovare activă și plătită pentru a fi afișat după încheierea campaniei, nu reprezintă o continuare a propagandei electorale.

Potrivit instituţiei, de la debutul campaniei electorale au fost semnalate 124 de posibile incidente electorale, cu 13,3% mai puţine faţă de campania pentru alegerile parlamentare precedente şi cu 34,4% faţă de campania pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Alegeri parlamentare 2024: Sunt implicate peste 35.200 de efective ale MAI

În ziua alegerilor, aproximativ 45.500 de angajați din Ministerul Afacerilor Interne vor fi implicați, în principal, în misiuni de menținere a ordinii publice, asigurarea protecției secțiilor de votare și investigarea sesizărilor legate de incidentele electorale.

Pentru a sprijini alegătorii care intenționează să voteze mâine, dar nu dispun de documente de identitate valide, Direcția Generală de Evidență a Persoanelor din București va avea program cu publicul atât astăzi, cât și duminică, între orele 7 și 21, se arată în comunicatul emsi de MAI.

Ultimele Articole

Înalta Curte a respins cererea de anulare a alegerilor parlamentare. Vlad Alexandrescu: „Iohannis a reuşit astfel să-şi prelungească singur mandatul”

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea partidului DREPT de anulare a alegerilor parlamentare. După anunţarea sentinţei,...
spot_img