duminică, octombrie 1, 2023

25 de statui și monumente istorice din municipiul Constanța se află în proces de restaurare

Citeste si...

Primăria Constanța informează că în municipiu sunt în desfășurare procesele de restaurare și punere în valoare a 25 de statui și monumente istorice. Acest proiect este realizat de artiști plastici restauratori și experți în domeniu, cu atestare din partea Ministerului Culturii și Patrimoniului Național. Ei aplică tehnologii specifice, adaptate la materialele specifice fiecărui obiectiv, cum ar fi piatră, bronz, alamă sau mozaic, pentru a proteja integritatea suprafețelor asupra cărora intervin.

De la începutul anului, au fost efectuate lucrări de intervenție la statuile lui Ion Bănescu, Vasile Pârvan, și la monumentele “Oameni cu tauri,” “Arcașul,” “Copilul cu broasca,” Farul Genovez, “Aruncătorul de Disc,” “Extaz,” și “Tinerețe.”

Cu o atenție deosebită la detalii, în prezent se lucrează la restaurarea statuilor lui Anghel Saligny, Mihai Eminescu și Ovidiu, precum și la recondiționarea Hartei siturilor arheologice din Dobrogea, care este amplasată pe fațada clădirii Curții de Conturi Constanța. De asemenea, se vor efectua lucrări la cele două bazoreliefuri de pe clădirea Sălii Sporturilor.

De îndată ce fântânile arteziene vor fi oprite, se va interveni și la restaurarea monumentului “Faun și nimfă” din parcul Oleg Danovski și la “Pescarii” de pe faleza Cazino.

Aceste opere de artă necesită diverse procese de restaurare, care includ preconsolidarea suprafețelor, eliminarea sărurilor și a chiturilor necorespunzătoare, retușarea culorilor, tencuirea soclurilor, consolidarea suprafețelor și aplicarea de tratamente de hidrofugare.

Ultimele Articole

O cunoscută companie IT din Europa angajează românii care pot câştiga aproape 10.000 € lunar. La acestea se adaugă multe alte beneficii

O companie cunoscută în toată Europa angajează români și le oferă salarii de până la 10.000 de euro lunar,...
spot_img