miercuri, iunie 12, 2024

150 de tone de deșeuri de cauciuc arse în urma unui incendiu izbucnit la o fabrică de ciment din Medgidia

Citeste si...

Ieri, în jurul orei 16:30, a izbucnit un incendiu la fabrica de ciment din Medgidia, afectând un utilaj mobil utilizat pentru tocarea anvelopelor uzate ca și combustibil alternativ. Incendiul a fost stins de echipajele de pompieri în aproximativ două ore, după ce a afectat o suprafață de aproximativ 1000 mp.

Incendiul a generat un fum dens și emisii de noxe în atmosferă, determinând ISU Constanța să emită un mesaj RO-ALERT pentru avertizarea populației. Pala de fum s-a îndreptat spre comunele Poarta Albă și Castelu, evitând municipiul Medgidia.

 Aproximativ 150 de tone de deșeuri de cauciuc au fost mistuite de flăcări, ridicând semne de întrebare cu privire la respectarea reglementărilor de mediu.

 Garda de Mediu Constanța a inițiat deja verificări pentru a stabili cauzele exacte ale incendiului și a determina dacă au fost respectate prevederile autorizației integrate de mediu și legislația în vigoare.

 Incendiul a provocat pagube materiale semnificative și a ridicat preocupări legate de impactul asupra mediului și a sănătății populației din zonă. Garda de Mediu va lua măsurile necesare în funcție de rezultatele investigațiilor.

Ultimele Articole

Alergia la copii: Tot ce trebuie să știi

Alergiile la copii sunt o problemă frecventă, afectând aproximativ 6-8% dintre cei mici. Apar ca o reacție exagerată a...
spot_img